Ο βασιλιάς Ερρίκος Ι’ της Αγγλίας

O Ερρίκος Ι’ ήταν ο μικρότερος γιος του Γουλιέλμου του Κατακτητή και όπως και με τους περισσότερους βασιλιάδες της εποχής εκείνης, απολάμβανε μια καλή γιορτή. Παρόλο που δεν ήταν άνθρωπος που έτρωγε υπερβολικά, το βράδυ εκείνο αποφάσισε να το… ρίξει έξω. Κατανάλωσε λοιπόν μεγάλες ποσότητες από ένα ψάρι, γνωστό ως Λάμπραινα, το οποίο αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα του πιάτα. Με το πέρας της γιορτής, ο Ερρίκος αρρώστησε, και μετά από μια βδομάδα αγωνίας, πέθανε.

Ο βασιλιάς Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας

O βασιλιάς Φρειδερίκος ήταν γνωστός για τη λαιμαργία του. Όταν λοιπόν έκλεισε τα 20 χρόνια της βασιλείας του, αποφάσισε να οργανώσει ένα μεγάλο τραπέζι για να το γιορτάσει. Η ευκαιρία του δόθηκε μια νύχτα πριν ξεκινήσει η νηστεία της Σαρακοστής, όπου παραδοσιακά, ο κόσμος τσίμπαγε κατιτίς το παραπάνω.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της γιορτής, ο Φρειδερίκος έφαγε ένα τεράστιο πιάτο με αστακό, χαβιάρι, λάχανο και καπνιστή ρέγκα, ενώ συνόδευσε το γεύμα του με μπόλικη σαμπάνια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αποφάσισε να τελειώσει το φαγοπότι του με το παραδοσιακό σουηδικό επιδόρπιο semla (ένα γλυκό τσουρεκάκι με γέμιση κρέμα). Ωστόσο, ο Φρειδερίκος δεν έφαγε μόνο ένα αλλά 14 τέτοια τσουρέκια! Στο τέλος, όπως ήταν το αναμενόμενο, κατέληξε με μια τρομερή δυσπεψία, η οποία οδήγησε σε τροφική δηλητηρίαση, και τελικά στον θάνατο του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ζαχαρίας Τέιλορ.

Στις 4 Ιουλίου του 1850, ο πρόεδρος Ζαχαρίας Τέιλορ παραβρέθηκε στους εθνικούς εορτασμούς στην Ουάσιγκτον, για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Η μέρα ήταν ζεστή και με δυνατό ήλιο, οπότε ο Τέιλορ για να «σβήσει» τη δίψα του, κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες από παγωμένο νερό και γάλα, και στη συνέχεια έφαγε μια μεγάλη μερίδα φρούτων. Δεν πρόλαβε όμως να περάσει η πρώτη ώρα, και ο πρόεδρος άρχισε να υποφέρει από έντονους πόνους στο στομάχι. Για πέντε μέρες ο Τέιλορ έμεινε στο κρεβάτι, μέχρι που τελικά κατέληξε στις 9 Ιουλίου.