Ξέρουμε όλοι ότι τα μακαρόνια αποτελούν το πιο γρήγορο και εύγεστο φαγητό που μπορεί να φτιάξει ο καθένας σε χρόνο ντε ντε! Τα επιλέγουν όλοι! Τα λατρεύουν όλοι! Τα τρώνε όλοι!

Αν και υπάρχει μία τεράστια ποικιλία τόσο σε τύπους μακαρονιών, όσο και σε σάλτσες και μυρωδικά, η μακαρονάδα που κατέχει την πρώτη θέση στα μενού των εστιατορίων και κυρίως στο μενού της καρδιάς μας είναι… τα μακαρόνια με κιμά!

Τα μακαρόνια με κιμά είναι γνωστά και ως «σπαγγέτι Μπολονέζ». Με καταγωγή από την Imola (και όχι από την Μπολόνια όπως ξέρουμε οι περισσότεροι!), η αυθεντική συνταγή των σπαγγέτι Μπολονέζ δεν έχει… σπαγγέτι, αλλά ταλιατέλες, καθώς οι Ιταλοί σεφ θεωρούν ότι ο κιμάς με την κόκκινη του σάλτσα ταιριάζει καλύτερα σε μακαρόνια με μεγαλύτερη επιφάνεια. 

Τα σπαγγέτι «al ragù», όπως θα τα συναντήσετε στο μενού των παραδοσιακών ιταλικών εστιατορίων, χρονολογούνται από το 18ο αιώνα. Λίγο μετά το 1891, η συνταγή καταγράφεται για πρώτη φορά στο μαγειρικό βιβλίο «The Science of Cooking and the Art of Fine Dining». Μάλιστα, η σάλτσα Μπολονέζ περιέχει δύο είδη κρεάτων και λίγο καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο, που δίνει αυτή την υπέροχη καπνιστή μυρωδιά. Εκτός από το κρέας, η αυθεντική συνταγή φτιάχνεται με περισσότερα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, σέλερι και καρότο ψιλοκομμένα με το μοσχοκάρυδο να κυριαρχεί!

Η παρμεζάνα θεωρείται ως το ιδανικό τυρί για να συνοδεύσει τη Μπολονέζ, αλλά εμείς φυσικά… διαλέγουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο! Τα σπαγγέτι Μπολονέζ, είτε με ταλιατέλες, είτε με πιο λεπτά μακαρόνια, πάντα θα είναι εκείνο το φαγητό που τρώμε χειμώνα καλοκαίρι με άπειρες στρώσεις τριμμένου τυριού από πάνω! Καλή μας όρεξη!